HAD VED FØRSTE KLIK - GRATIS show og efterfølgende dialog
HAD VED FØRSTE KLIK
Arrangør:C:NTACT
I en tid hvor internettet bliver en større og større del af unges liv og virkelighed, sætter forløbet HAD VED FØRSTE KLIK fokus på de mere negative aspekter af internetkultur. I projektet kombinerer vi tre formater for at styrke dine elevers refleksionsevne og digitale dannelse: 1) Et live standup-show med Martin Nørgaard, om had på internettet, 2) En række ”YouTube”-videoer, som handler om unges adfærd på internettet, i et formsprog som efterligner populære formater, og 3) Et undervisningsmateriale som indeholder faktuel viden om internetkultur og øvelser, som du kan lave med dine elever i klasselokalet. Det er nemt at skubbe ”de andre” fra sig på internettet, hvor brugernavne og avatars kan skjule mennesket bag, men i takt med at internettet bliver en central del af livet og manges primære kommunikationsplatform, er det vigtigt at unge tidligt lærer at de regler, vi lever efter offline, også gælder online. Martin Nørgaard peger ikke fingre af de unge, men viser internetkulturen fra et nyt perspektiv, hvilket giver de unge mulighed for at reflektere over deres egen opførsel på nettet. Med humor og uden frygt for at træde nogen en smule over tæerne, går Martin Nørgaard hårdt til det absurde og hykleriske i internetkulturen, men i øjenhøjde med publikum og uden for meget pædagogik. Filmene viser forskellige hverdagssituationer, hvor internettet spiller en rolle. Det kan f.eks. være at online sprogbrug pludselig spilder ud i ”virkeligheden”; de sociale medier fylder for meget, når man egentlig prøver at være offline; eller at man forvilder sig ud i at svine fremmede til på Instagram, mens man egentlig er optaget af en telefonsamtale. Øvelserne går ud på at eleverne i klassen foretager handlinger, som normalt er ”forbeholdt” internettet. De skal opleve det at svine folk til og dele billeder uden tilladelse, mens ofrene står foran dem. På denne måde bliver eleverne opmærksomme på at der altid er en modtager i den anden ende, som er lige så menneskelige som dem selv. Forløbet gør dine elever opmærksom på at internettet er en del af virkeligheden, og at handlinger og ytringer på nettet har virkelige konsekvenser! Skriv til booking@contact.dk, hvis du ønsker at booke - Undervisningstilbuddet udbydes gratis i begrænset omfang til skoler i Københavns Kommune.

Tirsdag 13. oktober 2020 til Torsdag 31. december 2020
Aktiviteten finder sted på skolen
HAD VED FØRSTE KLIK giver eleverne mulighed for at sætte ord på, hvad de synes god stil er på nettet, samtidig med at det åbner op for diskussion om internetkultur på godt og ondt.