God net- og mobilstil
I dette oplæg sætter vi fokus på elevernes digitale liv, hvor vi kommer omkring emner som tidsforbrug, online sprogbrug, digital mobning, billed- og videodeling, etiske overvejelser ved brug af forskellige sociale medier mv. Vi møder eleverne i øjenhøjde ved at anvende cases og historier fra deres egen hverdag, og eleverne bliver aktivt inddraget med holdningsgymnastik, hvor de ved hjælp af bevægelse skal vise og fortælle, hvad de synes er god digital opførsel. Vores mål med oplægget er, at eleverne oplever at få styrket det etiske filter, der skal fortælle dem, hvornår en handling på nettet er positiv eller negativ. Samtidig ønsker vi at få dem til at reflektere over deres egen online identitet. Oplægget varer to lektioner inkl. pause. Det er muligt at slå flere klasser fra en årgang sammen til oplægget, og det er ligeledes muligt at booke op til tre oplæg pr. skole samme dag.

Fredag 1. maj 2020 til Torsdag 31. december 2020
Aktiviteten finder sted på skolen
Hvad er god stil, når man bruger nettet og sociale medier? Det sætter vi fokus på i dette oplæg, hvor vi deler viden og fakta om det digitale liv, og bruger cases og indhold fra elevernes hverdag.