Finding Beauty. Fotografi af Keld Helmer-Petersen
Keld Helmer-Petersen
Tag eleverne med ind og oplev værker af kunstfotoets danske pioner, Keld Helmer-Petersen. Udstillingen Finding Beauty præsenterer Keld Helmer-Petersens virke, arbejdsproces og historie. Keld Helmer-Petersen er blevet kaldt: ’Den bedste fotograf, du aldrig har hørt om’. Han var den første dansker, der for alvor arbejdede med kameraet som et kunstnerisk redskab til at skabe fotografier, der skulle beundres for deres æstetik. I undervisningsforløbet undersøger vi udstillingen og arbejder med, hvordan man ser et fotografisk motiv. Med udgangspunkt i Keld Helmer Petersens fortolkning af hverdagen arbejder vi med, hvordan hverdagsting og verden omkring os kan danne udgangspunkt for kunstfotografi. Hvordan bliver f.eks. en dør, en kran eller et løg til fotokunst? Undervejs vil eleverne selv blive stillet en fotoopgave, hvor de skal finde motiver og afsøge deres muligheder som kunstfotografi.

Mandag 12. august 2019 til Fredag 17. januar 2020
Det Kgl. Bibliotek
Søren Kierkegaards Plads 1
København K
Om at se et fotografisk motiv. Undervisningsforløbet sætter fokus på former, linjer og strukturer i Keld Helmer-Petersens fotografi og sætter fokus på fotografiets plads i modernismen.