Førstehjælpskursus med certificerede instruktører
førstehjælpskursus
Målgruppe: 8.-10. årgang. Kurset foregår som udgangspunkt i tidsrummet 9.00-14.00, og forløbet kan tilpasses efter behov. Ungdomsskolen stiller med alt nødvendigt udstyr. Vores kursus i førstehjælp er en del af færdselslære - et af de tre obligatoriske emner i folkeskolens undervisning. Gennem 4-5 timer giver vi eleverne værktøjerne til at yde rigtig førstehjælp. Undervisningen er tilrettelagt efter de gældende kompetencemål for ulykkeshåndtering i færdselslære i udskolingen. Ungdomsskolens kursus tilbydes gratis til din klasse, hvis kurset afvikles i ungdomsskolens lokaler i Fredericiagade 39 (tæt på metrostation). Førstehjælpskurset vil kunne gennemføres på jeres skole mod betaling på 1000 kr. til transport af udstyr. Gennem teori og praksis underviser vi klassen i de fire grundlæggende elementer af førstehjælpen: 1) Skab sikkerhed: egen og andres sikkerhed samt nødflytning 2) Vurdering af tilskadekomne: kontrol af bevidsthed, luftveje, vejrtrækning og blodkredsløbet 3) Tilkald hjælp: ring 1-1-2. 4)Førstehjælp: Hjertelungeredning, livstruende blødninger og psykisk førstehjælp. I undervisningen fokuserer vi på at skabe et trygt rum, der giver eleverne en selvtillid inden for førstehjælp. Vi bruger tid på at nedbryde eventuelle fordomme og angst hos eleverne, der kan være forbundet med at yde førstehjælp. Samtidig tilstræber vi, at undervisningen tager udgangspunkt i praksisnære scenarier for de unge, fx oplevelser i trafikken, når en ven bliver for fuld og at sikre at eleverne er fortrolige med og kan anvende fagbegreber inden for førstehjælpen. Ungdomsskolen stiller med to certificerede førstehjælpsinstruktører på alle kurserne. Vores undervisere har erfaring med at undervise unge og er i stand til at tilpasse kurset efter særlige behov. Vi kan i fx idræt koble førstehjælpskurset til sportsskader, eller vi kan tale med eleverne om, hvordan kompetencer inden for førstehjælp kan bruges til at søge fritidsjob. Når eleverne har gennemført og bestået kurset, sender vi et førstehjælpsbevis udstedt af Dansk Førstehjælpsråd.

Mandag 9. august 2021 til Fredag 17. december 2021
Københavns Kommunes Ungdomsskole
Fredericiagade 39
København K
Gennem 4-5 timers kursus giver vi eleverne værktøjerne til at yde livgivende førstehjælp. I undervisningen fokuserer vi på at skabe et trygt rum, der giver eleverne selvtillid og et førstehjælpsbevis.