Du kommer fra rummet (udskoling)
Made in space
Arrangør:Planetarium
Hvordan blev universet dannet? Hvad blev der skabt? Hvad rager det os? Og hvordan kommer vi derud? Med en dialogbaseret rundvisning i vores udstilling Kosmos bliver I inddraget i det fantastiske narrativ; vi er alle sammen er lavet af stjernestøv. Vi sætter fokus på de elementer, der passer til jeres aldersgruppe og faglige mål. De yngste elever lærer om deres kroppe; vandet der er sammensat af både elementer fra Big Bang og store stjerner, hvordan jernet i deres blod er dannet og at Zink fra supernovaer, gør at vi kan smage og lugte. Eleverne på mellemtrinnet skal reflektere over, hvordan liv er afhængig af, at der er dannet stoffer i universet igennem milliarder af år og at det måske ikke kun er på Jorden, at vi har liv. Vi dykker ned i at der findes forskellige slags stjerner, hvad der sker inde i dem og at de alle sammen har bidraget til livet på Jorden. De store elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne får indblik i universet dannelse, opbygning og udvikling. Samtidig dykker vi ned i hvordan atomer er dannet og hvordan fusion i stjerner og supernovaer har været med til at skabe det univers vi kender idag, de kroppe vi går rundt med og den mangfoldighed af liv som vi indtil nu kun kender fra Jorden. Supplér med en naturfaglig film Det er oplagt at supplere undervisningsforløbet med en film i Planetariekuplen. Her viser vi dagligt film med naturfagligt indhold, der sætter perspektiv på vores liv på Jorden og astrofysiske fænomener. En del af et forløb Forløbet er et rigtig godt udgangspunkt for undervisning, der både omhandler astrofysik og rumfart, men som også går i dybden med fx grundstoffer, molekyler, lys og livets udvikling. Undervisningsforløbet kan bestilles via linket og kan tilrettelægges, således det passer med et filmbesøg. Varighed: 40-50 minutter inklusiv spørgsmål. Pris: kr. 600,- (momsfrit)* per gruppe ved maks. 30 deltagere (inklusiv lærere) Udover prisen på guideturen kommer entrépris for skoler og SFO’er, som er 50 kr. per person inklusiv en film. I skoleferier og weekender er entréprisen inklusiv en film for skoler og SFO’er 144 kr. for voksne og 85 kr. for børn ved minimum 20 deltagere (gruppepris). (*) Prisen gælder kun for skoleklasser.

Tirsdag 1. september 2020 til Torsdag 30. juni 2022
Planetarium
Gammel Kongevej 10
København V
I denne dialogbaserede rundvisning i vores udstilling Kosmos, bliver dine elever klogere på hvordan deres kroppe er bygget af stjernestøv og rester fra Big Bang.