Byg en bytteboks
Grønt Blod
Arrangør:Grønt Blod
Medfinansieret af Åben Fritid
Åben Fritid betaler 50% af forløbets samlede pris og Fritidscenteret betaler den resterende del på 4200 kr., som dækker over 9 timers undervisning/vejledning, forberedelse samt evt. materialer til opbygning af bytteboksen. Der kan deltage ca. 8-12 børn på forløbet. Åben Fritid er ansvarlig for opkrævning fra Fritidscentret og betaling af leverandør. For booking sendes en mail til sophiayoma7@gmail.com / zenafication@gmail.com med oplysninger omkring hvornår forløbet skal starte fra, hvor mange deltagere forløbet er booket til, samt navn på en kontaktperson, kontaktoplysninger samt navnet på Fritidscenteret. Grønt blod tilbyder et forløb, hvor de unge er med til at udforme og bygge deres egen bytteboks, som kommer til at have sin plads på fritidshjemmet, hvor børnene kan lægge tøj og ting, som de ikke længere bruger og ligeledes finde ting og sager. Vi kunne godt tænke os, at de unge kommer til at have et ejerskab over deres hjemmelavede bytteboks, så vi vil også give redskaber til, hvordan de unge kan passe på den og holde den i god stand efter vores forløb. Vi vil hjælpe dem med f.eks. at bruge de sociale medier (her tænker vi primært instagram) på en positiv måde, så det gode budskab kan blive sendt ud til kammeraterne. Der er plads til de børn som gerne vil være praktiske og bygge selve bytteboksen, til dem som har lyst til at være kreative og lave plakater til reklame og arbejde med en instagramprofil og til dem, der har lyst til at arbejde med fakta omkring f.eks. forbrug og den grønne omstilling, som bl.a. kan flettes ind i en åbningstale til ferniseringen af bytteboksen, hvor alle er inviteret. Vi har tidligere god erfaring med børn, der har haft nogle rigtig postive førstegangs-oplevelser omkring det at finde noget godt og brugbart på et byttemarked. En bytteboks har den egenskab, at man oplever glæden ved at give og finde ting og tøj løbende. Vi vil begynde med at give eleverne et indblik i, hvordan et udpluk af de dagligdagsting, de omgiver sig med, kommer fra. Vi gennemgår, hvilke materialer de består af, hvordan de produceres og hvad der sker med materialerne, når de kasseres. Vi gennemgår hvad genbrug er og fortæller om ressourcer og skjulte ressourcer på en måde, som eleverne kan forholde sig til. I forlængelse af det kommer vi også ind over affaldssortering og hvorfor det er vigtigt, at være bevidst om at bevare de allerede udvundne ressourcer og reducere produktionen af nye råmaterialer. Vi giver inspiration til, hvordan de i hverdagen kan passe på jordens ressourcer. Vi fortæller også om konceptet byttemarkeder og giver en introduktion til hvordan eleverne selv kan organisere et byttemarked. Men vigtigst er, at vores projekt, som er at vi skal bygge og lave deres egen bytteboks.

Søndag 1. maj 2022 til Fredag 30. juni 2023
Aktiviteten finder sted på skolen
Grønt blod tilbyder et forløb, hvor de unge er med til at bygge deres egen bytteboks, som kommer til at have sin plads på fritidshjemmet.