Ballet på Skoleskemaet - Opfør Nøddeknækkeren
Ballet på skoleskemaet er et forestillingsprojekt på skolen med udgangspunkt i det digitale undervisningsmateriale ”Dans ballet” henvendt til eleverne på mellemtrinnet. I Ballet på skoleskemaet lærer I om kunstarten ballet og at danse på en scene eller en sal på skolen. Materialet er bygget op til at løbe over fire dobbeltlektioner: 1. Mærk dansen – oplevelse, forforståelse, opvarmning 2. Dans klassisk ballet – viden om ballet, lær ballettrin, introduktion til Nøddeknækkeren 3. Skab selv scener – ideudvikling, brug af viden, koreografi 4. Dans Nøddeknækkeren – sceneforståelse, formidling, præsentation Det digitale materiale rummer lærervejledninger, fælles faglige mål, opvarmningsøvelser, lydfiler med musik, film med dansene og inspiration til elevernes egen trinskabelse. Hele forløbet og forestillingen kan afvikles fra det digitale materiale og kræver ingen forkundskaber – I skal blot ud på gulvet og i gang med at bevæge jer! Det digitale materiale ”Dans ballet” udgives i maj 2022. Se desuden færdigheds- og vidensmål for faget idræt på Forstå.dk. For yderligere beskrivelse af forløbet - skriv til kglplus@kglteater.dk. Bliv klædt grundigt på til at lave Nøddeknækkeren sammen med dine elever. På éndagskurset vil lærere og pædagoger blive ført igennem et omfattende digitalt materiale, og gennem praktiske øvelser med teatrets kunstnere får I et godt udgangspunkt til at kunne opføre Nøddeknækkeren med eleverne på skolen.

Onsdag 31. august 2022 til Fredag 2. september 2022
Operaen
Ekvipagemester 10
København K
Ballet på Skoleskemaet er et forestillingsprojekt, hvor I som klasse lærer at opsætte jeres helt egen forestilling. Luk dine elever ind i ballettens verden med dette spændende projekt!