Bæredygtigt Bagværk
Bæredygtigt Bagværk
Arrangør:Karoline Trier
Klassetrin:
Pris:
Gratis for københavnske folkeskoler
Praktiske informationer:
Med et forløb på Madskolen Karoline Trier får I en hel dag i køkkenet med fokus på bæredygtig bagværk. Forløbet har til formål at styrke elevernes kompetencer samt øge deres viden om bagværk, bæredygtighed og gode køkkenteknikker. Grundlæggende handler undervisningsforløbet om, at klæde eleverne på til at kunne navigere i en mangfoldig madverden, hvor det er en nødvendighed at kunne træffe kritiske valg, når det kommer til råvarer. Undervisningen bidrager til elevernes forståelse for mad og måltider gennem en undersøgende og eksperimenterende tilgang. Dagen starter med en introduktion til bæredygtighed samt en introduktion til grundlæggende bageteknikker, hævemidler samt mel, korn og kerner. Eleverne vil opnå viden om basisråvarerne i bagværk, samtidig med at de vil opnå hands-on erfaring med at udnytte råvarerne på forskellige måder. Derved indgår emner som madspild, køkkenkompetencer og bæredygtighed. Klassen inddeles i grupper og hver gruppe arbejder med én eller flere retter ud fra dagens tema. Vi gennemgår løbende tilberedningsmetoder og køkkenteknikker og bliver fortrolige med køkkenets arbejdsgange. Dagen afsluttes med præsentationer af maden, fællesspisning og opsamling på dagen. Vi vil desuden komme til at arbejde med teoretiske opgaver og øvelser samt spil og lege omhandlende bæredygtighed. Hvis forløbet giver anledning til spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Camilla Secher på tlf. 78707501 eller på mail: booking@karolinetrier.dk

Tidspunkt:

Mandag 8. august 2022 til Fredag 23. juni 2023
Sted:
Madskolen Karoline Trier
Frederikssundsvej 274D
2700
Brønshøj
Information og booking:
På forløbet går vi på opdagelse i mel, korn og kerner når vi laver bæredygtigt bagværk fra både det salte og det søde køkken. Formålet er at styrke elevernes bæredygtige madlavningskompetencer.