Skoleforestilling: De urørlige

Sted

Folketeatret│b&u
Nørre Voldgade
1358
København K

Pris

75,00 kr.

Dato & TID

Om mod, tillid og venskab
Klassetrin
Bydel

'De urørlige' er en feel-good komedie, som med sin enestående historie om et interkulturelt møde mellem to personer fra forskellige baggrunde, åbner op for diskussioner om det samfund, og den samtid vi lever i. Og sætter fokus på temaer som klasseforskel, social ulighed og mangfoldighed. Om de levevilkår som sætter rammen for det liv, man får. 

Temaer:
Levevilkår, venskab, klasseforskel, inklusion, repræsentation, social forskel, økonomisk, socialt og kulturel kapital

Forløb:
Ca. 2 måneder før besøget sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen.

Handling:
Phillipe er mangemillionær, bor i Paris’ fineste kvarter og efter en alvorlig ulykke er han lam fra halsen og ned. Driss er arbejdsløs, småkriminel og bor i en forstadsghetto. Da Phillipe vil ansætte en ny hjælper, søger Driss – der helst vil forblive på kontanthjælp - modvilligt jobbet og forventer at få et rungende nej, som han er vant til. Men Philippe, der savner forandring i hverdagen, overrumples af Driss’ humor og energi og beslutter sig for at ansætte ham. I mødet mellem de to meget forskellige mænd vokser et uventet og enestående venskab frem, og med humoren som grundtone i deres samspil giver de hinanden et skub fremad i livet.

De urørlige (The Intouchables) bygger på den selvbiografiske roman Tu as changé ma vie af Abdel Sellou, der i
bogen beskriver sin tid som hjælper for den franske aristokrat Philippe Pozzo di Borgo. Filmen fra 2011 blev på kort tid den mest sete franske film på verdensplan nogensinde. De urørlige er baseret på en sand historie og anses som en af verdens bedste feel-good komedier.

Spilletider:
Skoleforestilling: 2. april kl. 11.00
tirsdag - fredag kl. 19.30
lørdag kl. 16.30
søndag kl. 15.30