Årets Pressefoto 2023

Sted

Det Kgl. Bibliotek
Søren Kierkegaards Plads 1
1221
København K

Pris

550,00 kr.

Dato & TID

I forbindelse med den årlige udstilling for Årets Pressefoto tilbyder Det Kgl. Bibliotek et undervisningsforløb i pressefotografiets historie og genre.
Klassetrin
Bydel

Landets bedste pressefotografier og fotografer kåres hvert år i konkurrencen Årets Pressefoto, og igen i foråret 2024 danner Det Kgl. Bibliotek rammen om en udstilling af de bedste pressefotos fra 2023. 

På udstillingen kan man se vinderbillederne i konkurrencens forskellige kategorier som Årets pressefoto, Årets pressefotograf, Årets sportsbillede, Årets reportage Udland og mange flere.   

Igen i år tilbyder biblioteket det populære undervisningsforløb i udstillingen. Forløbet introducerer eleverne for det historiske pressefotografi, og i grupper undersøger de pressefotografiet som genre, og de fotos som indgår i udstillingen. 

Forløbet starter på skolen med et materiale, hvor I som klasse selv forbereder jer på besøget. Derefter fortsætter undervisningen på Det Kgl. Bibliotek og foregår dels i udstillingen Årets Pressefoto 2023, dels i bibliotekets undervisningssal. Efter besøget har I mulighed for at fortsætte arbejdet hjemme på skolen og gå i dybden med forskellige genre inden for pressefotografiet. Se mere om før- og efterarbejde længere nede på siden.

Praktisk 

Tidspunkt: Fra 5. marts 2024 til 28. Juni 2024. Forløbet kan bookes mandag-fredag enten kl. 10-11.30 eller kl. 12.15 – 13.45 

Varighed: 1½ time 

Pris: 550 kr.

Målgruppe: 7., 8., 9. og 10. klasser, HF, HHX, HTX, STX, VUC, læreruddannelser, tekniske skoler, SOPU-uddannelser 

Fag: Dansk, Samfundsfag, Billedkunst