Invitation til Naturfagsmaraton i skoleåret 2018-19

I Naturfagsmaraton dyster elever på 5. og 6. årgang over hele landet om de bedste opfindelser.

Engagement, gåpåmod og faglighed er vigtige ingredienser, når eleverne udvikler opfindelser fra idé til færdigt produkt. Naturfagsmaraton hjælper dine elever til bedre problemløsning. Vi vil gerne invitere dig og dine elever med til Danmarks største konkurrence i naturfag, hvor fællesskab, glæden ved at opfinde og sammenhold er det vigtigste.
Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb på cirka 8-10 uger for 5. og 6. årgang, hvor eleverne arbejder med åbne opgaver om spændende løsninger på rigtige problemstillinger. Forløbet afsluttes med en konkurrencedag, hvor dine elever dyster mod op til 24 andre klasser om de bedste opfindelser.
Hvis du kender Naturfagsmaraton, så ved du også, at det kan være udfordrende at arbejde med. Måske synes du, at det var for svært i år? Vi justerer opgaverne til næste sæson, så vi finder det helt rigtige niveau mellem faglig udfordring og glæden ved at være med.
Opgaverne giver dine elever mulighed for at være opfindsomme, de skal opsøge ny viden og eleverne bliver trænet i at løse praktiske problemer med hjælp fra engineering-processer og konkrete støtteark.
Vi glæder os meget til at se jer til Naturfagsmaraton, der arrangeres i et samarbejde mellem Naturvidenskabernes Hus og Afdelingen for Bæredygtig Udvikling.

Tilmelding:

Nvhus.dk/naturfagsmaraton

Datoer:

Introduktionskursus: 22. november 2018

Sted: ENERGI & VAND, Roskildevej 211-213, 2500 Valby

Tilmelding via mail til suskav@kk.dk

Konkurrencedage:

Den 13. marts 2019

Sted: Skolen på Islands Brygge

Den 14. marts 2019

Sted: Skolen på Islands Brygge

Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune

Har du spørgsmål?

Kontakt Naturvidenskabernes Hus per telefon: 29 71 54 08 eller mail: naturfagsmaraton@nvhus.dk

Se invitationen til introduktionskurset og invitationen til Naturfagsmaraton i København nedenfor.