Artikel

Digitale læringstilbud i Corona tiden

Vi har nedenfor samlet en række digitale eksterne lærings materialer- og tilbud, der forhåbentlig kan give lidt inspiration til jeres undervisning i disse tider, hvor alt ikke er som det plejer.
Det Kongelige Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har en lang række online materiale. I kan finde det samlet her. 

Zoologisk have

Zooskolen er primært henvendt til 0.-3. klasse, men vi garanterer for, at der er noget at lære for alle aldre.
Optagelserne kan findes lige her på Skoletjenesten ZOOs youtubekanal.

Find andre digitale læringsforløb på Zoo lige her. 

Københavns museum

Find materiale om bygningskultur, som er lavet til ungdomsuddannelser, men som ogsåvil kunne bruges helt eller delvist af lærere i udskolingen lige her.

Det kongelige teater

En række af Det kgl. teaters forestillinger kan streames lige her. 

Find undervisningsmateriale til en række af forestillingerne på Alinea lige her. 

Mikkels musikskole

Mikkels musikskole har lavet et trommekursus, som hverken kræver trommesæt eller trommestikker. I 6 videoer introduceres rytmer, teknik og trommernes verden. Hvis man ser de 6 videoer og øver sig, vil man hurtigt kunne spille trommer på begynderniveau. Forløbet dækker 3-4 ugers musikundervisning og består af både teori og praksis. Forløbet lever op til kravene for musikundervisning i Fælles Mål og kan bruges til alle klassetrin. Se mere på Mikkels musikskole lige her. 

SMK

På SMK Hjemmefra ligger der videoer, podcasts og andet undervisningsmateriale. Find det på SMK lige her.

Gravity Board Games

I spillet ”Hungry Higgs” er der produceret et online procesforløb til hjemmeundervisning for både lærere og elever. Det er oprindeligt udviklet til skolernes brug i samarbejde med Rødovre Kommunes Teknologi og Innovations Center, som har gjort det hele tilgængeligt fra deres hjemmeside. Find det her.  

Thorvaldsens museum

Thorvaldsens museum har en online portrætmodelleringsguide. DR har ved årsskiftet udpeget det som et af tre gode eksempler på nytænkning i kulturlivet i 2020. Se mere på Thorvaldsens museum lige her. 

Coding Pirates

Coding Pirates har offentliggjort en række læringsmateriale, som er udarbejdet i samarbejde med Medierådet for børn og unge, og viser en lang række digitale tilbud til børn og unge. De fleste af dem med indhold, aktiviteter og læring indenfor det digitale område med kodning, gaming og digital dannelse Se mere her. 

Arken

Find Arkens 7 film under titlen OS & DE ANDRE DYR lige her. 

Nationalmuseet og musikmuseet

Nationalmuseet og Musikmuseet har følgende to sider, som forhåbentlig kan være til gavn og inspiration for skolerne.

Find deres virtuelle undervisning og inspiration til hjemmeundervisning i Corona-tider lige her. 

Find Danmarks historie for børn (mest for 5 til 12 år) lige her. 

Levende menneskerettigheder

Levende menneskerettigheder har udarbejdet en række læringsmaterialer, som I kan få et indblik i nedenfor. 

1. Ligestillingsministeriet:

Dilemmaspil om ligestilling. Satirisk dilemmaspil om fiktive lovforslag fremsat for at komme danske ligestillingsudfordringer til livs. Se mere her. 

2. To verdener, samme virkelighed:

Dilemmaspil og digital adfærd og digital dannelse. Se mere her. 

3. Flygtningene kommer:

Dilemmaspil om asyl. Produceret over en ægte case. Se mere her. 

4. Den vigtigste historie:

Dilemmaspil om nyhedsformidling og journalistik. Se mere her. 

5. Love Child:

Dilemmaspil om en familie fanget i et bureaukratisk limbo. Bygget på dokumentar film fra 2019 af samme navn. Se mere her. 

6. Bag facaden (audiowalk): 

Særligt relevant podcast materiale, hvis elever vil ud og gå en tur, og lære om Danmarks tid som slavehandlende nation. Se mere her. 

Verdensmålsskolen

Verdensmålsskolens TV -kanal er en mulighed. Det er få minutters korte oplæg om emner der vedrører Verdensmålene og inspirerer til den bæredygtige omstilling, der kan føre til en debat i klassen. 

I finder link til Youtubekanalen ’Verdensmålsskolen’ lige her. 

Gadens stemmer

Gadens stemmer har udgivet tre podcast afsnit, hvor guiderne giver en smagsprøve på en byvandring + fortæller om deres liv som hjemløs og/eller stofmisbruger.

Find link til Iphone lige her.

Find link til android her. 

Herudover kan undervisningsmateriale fra Gadens stemmer omhandlende spørgsmålet, hvem er indenfor og udenfor i samfundet, også findes online. Hele forløbet kan anvendes eller blot som enkelte opgaver. Gadens Stemmer anbefaler særlig opgave 10 ”Mit liv i en kasse”, hvor elever skal samle deres liv i en kasse og argumentere for, hvad de ville tage med sig hjemmefra såfremt de var hjemløse. Find mere på Gadens Stemmer lige her.