BUSTER er tilbage med fingeren på pulsen!

Billetsalget til BUSTERs skoleprogram er nu skudt i gang.

Så er billetsalget til til BUSTERs nye og ambitiøse skoleprogram skudt i gang! Unge klimaaktivister, LGBTQ+-rettigheder og demokrati i børnehøjde er på skoleskemaet for BUSTER har nemlig skruet op for samfundsrelevansen og sætter fokus på aktuelle temaer, som fylder i børn og unges hverdag. Årets skoleprogram er som traditionen tro spækket med film, workshops og aktiviteter for alle grundskolens klassetrin, men er i år bygget op om tre centrale temaer, der rammer bredt, men præcist ned i, hvad der fylder i børn og unges verden og bevidsthed: Klima & Natur, Fællesskab og Identitet.

Klima & Natur
Klimaet er kommet på dagsordenen verden over, ikke mindst fordi børn og unge kæmper en brav kamp for at vække de voksne og kalde til handling. Den opportunistiske ‘2040’ (4. klasse+) kigger på de gode løsninger, der kan styre klimaet i den rigtige retning i fremtiden, ‘Youth Unstoppable’ (7. klasse+) ser på de ukuelige unge klimaaktivister verden over og ‘Pigen i søen’ (0. klasse+) tager os helt ned i det smukke og simple i at være forbundet til naturen.

Identitet
Temaet Identitet tager et kig på alt det, som definerer os og gør os til dem, vi er. I ‘Romys Frisørsalon’ (2. klasse+) ser vi, hvad der sker, når et nært familiemedlem får Alzheimers, i ‘Fight Girl’ (4. klasse+) oplever vi, hvordan pigen Bo tager kontrollen tilbage over sit liv efter forældrenes skilsmisse, og i ‘The Miseducation of Cameron Post’ (8. klasse+) følger vi teenageren Cameron, der sendes til en kristen omvendelseslejr for unge homoseksuelle.

Fællesskab
Temaet Fællesskab stiller skarpt på både fællesskabet i klassen, i familien og online, men også i det danske samfund og på verdensplan. ‘Chuskit’ (1. klasse+) tager os med til Himalaya, hvor pigen Chuskit, der har et handicap, kæmper for sin ret til at gå i skole, ‘Binti’ (4. klasse+) giver et barnligt og muntert, men også alvorligt indblik ind i hverdagslivet for uregistrerede migranter i Europa, og så er der ’Funan’ (8. klasse+), som tager os helt tæt på folkemordet i Cambodja under de Røde Khmerers Revolution.

Mere end film
I år udbygger BUSTER også læringsinitiativet ‘Mere end film’, hvor nøje udvalgte film og kortfilmpakker suppleres med oplæg, ung-til-yngre talks og workshops, der klæder eleverne på til at gå i dialog med deres omverden og giver indspark til at fortsætte samtalen i klassen efter filmoplevelsen.

Vi tilføjer løbende arrangementer til ‘Mere end film’-programmet, så følg med under den enkelte film på hjemmesiden.

Læs meget mere om programmet på www.buster.dk

Undervisningsmateriale

Igen i år kan man finde undervisningsmateriale til vores temaer fra vores samarbejdspartnere Clio Online, Koncentrat og Filmcentralen. Dem finder du her.

Da det længe har været et ønske, at der blev udviklet undervisningsmateriale specifikt til filmene, vil vi i år som noget noget lave materiale til alle 38 børne- og ungdomsfilm i programmet, bestående af arbejdsspørgsmål og oplæg til diskussion. Materialet vil være tilgængeligt fra august af og du kan finde det under hver film i det online program.

Priser og praktik

Prisen er 17 kr. pr. billet til filmvisningerne og 600 kr. for et workshopforløb for hele klassen (OBS: enkelte workshops har en anden pris).

Igen i år kan man betale med sin skoles EAN-nummer eller betalingskort. Betaling med EAN-nummer koster 50 kr. i administrationsgebyr og kan ske til og med den 15. september. Herefter modtages kun betalingskort. Billetter kan kun købes, og ikke reserveres, og billetter kan ikke refunderes eller ombyttes.

BUSTER 23. september - 6. oktober

Hos BUSTER viser vi de bedste film til børn og unge fra hele verden for ambitionen er at nuancere filmoplevelsen for det unge publikum. Vores mål er at engagere børn og unge og inspirere de voksne ved at skabe dialog, pirre nysgerrigheden og udvide kendskabet til film, der ellers ikke finder vej til danske biografer.

I de seneste tre år har BUSTER været en del af filmfestivalen CPH PIX, men fra i år stikker vi af fra de voksne og bliver atter en markant festival for børn og unge med aktiviteter i København og omegn.