Artikel

Billetsalget til BUSTER er i luften

Så er billetsalget til BUSTERs skoleprogram skudt i gang! Programmet byder på mere end 50 af de bedste børne- og ungdomsfilm fra hele verden, tankevækkende oplæg og kreative workshops. Så slå dig endelig løs og find lige netop den oplevelse, der passer til dig og din klasse.

Film for alle klassetrin

I årets skoleprogram er der vanen tro en bred vifte af film til alle aldre, der berører forskellige temaer og som kan benyttes i et stort udvalg af skolens fag. Programmet er igen i år inddelt, så det passer til grundskolen tre trin; indskoling, mellemtrin og udskoling. På den måde er det let at finde relevante filmtilbud og undervisningsmaterialer - hvad end det er de nyeste spillefilm, temabaserede kortfilmpakker eller lærerige workshopforløb.

Indskoling

Til indskolingen vil der i år være mulighed for at dykke ned i temaer som 'Dyr og natur', og 'Eventyr og Venskab'. Derfor kan du og din klasse glæde jer til filmene 'Ugler og mus', 'Cykelmyggen og Dansemyggen', 'Op i det blå' og udvalgte afsnit af den spritnye serie 'Ronja Røverdatter'. I årets program præsenterer vi desuden flere kortfilm for de mindste, som behandler temaerne 'sammenhold' og 'kønsroller'. Og dette er kun et lille udpluk af, hvad vi ellers har i vente. 

Mellemtrin

For mellemtrinnet vil der være film, der dykker ned i temaer som 'Kultursammenstød' ('Sameblod'), 'Sundhed og Trivsel' ('Cloudboy' og 'Fluefangeren') og 'Tro' ('Storm og de forbudte skrifter') - for bare at nævne en lille håndfuld. Dyk også ned i årets kortfilmpakke, der med seks kortfilm på forskellig vis sætter fokus på temaet 'normer'. 

Udskoling

Til grundskolens ældste elever vil der ligeledes være et hav af spændende og varierede temaer at dykke ned i. Her sætter vi i år fokus på temaer som 'Fordomme', 'Identitet' og 'Overgangen fra barn til voksen'. Oplev eksempelvis filmene 'Emo the Musical', 'Goodbye Berlin', 'Cold November' og 'Mum is Wrong'. I kortfilmpakkerne til udskolingen tager vi de højaktuelle temaer 'flygtninge' og 'digitale unge' under behandling. 

Undervisningsmaterialer fra Clio Online

I år samarbejder BUSTER igen med Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, som har knyttet nogle af deres inspirerende undervisningsforløb og - materialer til et stort udvalg af film på tværs af årets skoleprogram. Undervisningsmaterialerne vil være tilgængelige allerede op til sommerferien. Læs mere om årets undervisningsmaterialer lige her

Det praktiske

Som sædvanlig ligger prisen til skolevisninger på 15 kr. pr. billet og på 600 kr. for et workshopforløb for hele klassen (enkelte workshops har en anden pris).
Du kan betale via din skoles EAN-nummer frem til den 18. august. Herefter modtages kun kreditkort. Billetsalget foregår i år via BUSTERs eget billetsystem. Læs meget mere om billetkøb på buster.dk under 'Billetinformation'. 

CPH PIX og BUSTER - 28. september til 11. oktober

Hos BUSTER viser vi de bedste film til børn og unge fra hele verden for ambitionen er at nuancere filmoplevelsen for det unge publikum. Vores mål er at engagere børn og unge og inspirere de voksne ved at skabe dialog, pirre nysgerrigheden og udvide kendskabet til film, der ellers ikke finder vej til danske biografer.
Siden 2016 er BUSTER udkommet som et dedikeret skole- og familieprogram under Danmarks største spillefilmfestival CPH PIX. Det betyder, at BUSTER har fået et endnu skarpere kurateret filmudvalg og workshops, specifikt målrettet læring i grundskolen.