Om Åben Skole

København bugner af fremragende tilbud indenfor eksterne læringsmiljøer

- Og de skal da benyttes! I Københavns Kommune arbejder vi for, at interaktion mellem skole og det omkringliggende samfund bliver en naturlig del af en moderne skoles DNA. Derfor har vi på denne portal samlet hundredevis af eksterne læringsforløb, som de københavnske folkeskoler gratis kan benytte sig af.

De eksterne læringsforløb:

• Har forskelligt fagligt fokus, så du kan finde et tilbud, der matcher din undervisning.
  • Er for det meste gratis, men nogle forløb kræver enten hel eller delvis financiering af skolen.
  • Er af varierende længde: Nogle er enkeltstående forløb og nogle forløb strækker sig over flere undervisningsgange.

De eksterne læringsforløb kan:

• Bidrage til at eleverne forløser deres potentialer.
  • Tilføre undervisningen et ekstra lag af autencitet.
  • Bidrage til en afvekslende skoledag.
  • Øge elevernes trivsel.

Men er de eksterne læringsforløb gratis?

Ja der er rigtig mange læringsforløb, som er gratis for de københavnske folkeskoler, og de koster derfor ikke noget for skolerne at benytte. Københavns Kommune har bevilget midler til, at der kan indkøbes gratis eksterne læringsforløb. Alle de tilbud der er markeret med "Gratis for københavnske folkeskoler", er indkøbt i og financieret af BUF, som derfor kan stå inde for udbyderen.

Vi er her for jer!

Vi vil rigtig gerne hjælpe jer, hvis I møder udfordringer eller har brug for support. Vi kan bl.a. hjælpe med:

• Kontakt til udbyderne
  • Finde det rette eksterne læringsforløb
  • Gode råd til at begå sig på portalen

Og hvis du har brug for hjælp til noget helt andet, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi vil også rigtig gerne høre de gode forslag, ønsker, ris eller ros, som du ligger inde med. Send en mail til aabenskoleportalen@buf.kk.dk og så svarer vi hurtigst muligt.

Hvis du skal i kontakt med teamet for Åben Skole i Københavns Kommune; Børne- og Ungdomsforvaltningen så skriv til Helle Dysseholm; BS5L@buf.kk.dk eller Claus Poulsen; claupo@buf.kk.dk.

God fornøjelse med portalen. Vi håber, at I og eleverne får stor gavn af de mange gratis eksterne læringstilbud.