Museer udvikler digital læringsplatform

Davids Samling og Den Hirschsprungske Samling har udviklet en unik digital læringsplatform til skoleelever. Den skal være med til at nedbryde fordomme og øge elevernes viden om kunst og kultur fra den danske og islamiske verden.

Den Hirschsprungske Samling og Davids Samling har sammen udviklet en ny digital læringsplatform til danske skoleelever fra 5-8. klasse. Platformen ”Kulturmix – Elever møder kunst fra Danmark og Den Islamiske Verden”, retter sig mod fagene historie, samfundsfag, religion, billedkunst og dansk, og man vil også med fordel kunne arbejde på tværs af fagene.

”Kulturmix – Elever møder kunst fra Danmark og Den Islamiske Verden” indeholder 100 værker fra de to samlinger. Eleverne vil her kunne skabe kulturmøder, lave collager og udstillinger. De vil kunne fordybe sig i kunst og kultur fra Danmark og Den Islamiske Verden, og de får mulighed for at udforske emner som kærlighed, tøj/mode, fritid/fest, kønsroller og tro i de to kulturer.

Du finder læringsplatformen her.

BYGGE BRO OG NEDBRYDE FORDOMME

Eleverne vil på platformen blive guidet igennem materialet af de tre virtuelle venner Afrida, Anna og Amin. Sammen deler de ud af deres viden og lægger op til diskussioner og opgaver, der skal give eleverne større indsigt i kunst og kultur, og være med til at bygge bro mellem de to kulturer og nedbryde fordomme.

Kunsten ind i klasseværelserne

”Kulturmix - Elever møder kunst fra Danmark og Den Islamiske Verden” er allerede testet på flere skoler i landet, og projektet har mødt stor interesse og fra såvel elever som lærere, der har været begejstrede for at få kunsten ind i klasseværelserne og få sat gang i konstruktive diskussioner om de to kulturer. ”Kulturmix” er støttet af Nordea-fonden samt Slots- og Kulturstyrelsen, og vil være klar til brug efter skolernes sommerferie.