Invitér fortællingerne ind i klasselokalet

Kender du til videoportalen Fortælletid? Her kan du læse mere om, hvordan du kan få adgang til fortællinger på video fra professionelle fortællekunstnere.

Vi lytter skarpere, koncentrerer os mere og husker bedre, når fortællingen er mediet. Med videoportalen Fortælletid har din skole adgang til fængende fortællinger i alle fag, hver dag.

Fortælletid er fortællinger på video. De bliver serveret af professionelle fortællekunstnere og er lige til at projektere op på klassens smartboard. Til hver eneste fortælling er der udviklet læringsmateriale, målrettet årgang og læringsmål. For os er det vigtigt, at fortællingerne er underholdende og engagerende og at læringsmaterialet understøtter lærerens faglige frihed og fleksibilitet.

Fortællinger har altid fungeret som medie til videregivelse af viden. I et komplekst og foranderligt samfund som vores er mundtlige historier stadig en vigtig ingrediens i den proces som børn og unge er midt i. Fortællinger – arbejdet med dem og de spørgsmål de ofte fremkalder – bliver således et kompas, som vi kan bruge til at finde vej i samfundet omkring os.

Den fængende fortælling er også en af grundpillerne i udviklingen af menneskets sociale og empatiske evner. Vi kan slet ikke lade være med at identificere os med hovedpersonerne i en fortælling. Hvordan ville vi handle eller føle, hvis vi var i deres sted? Vi stiller spørgsmål som gør, at vi forholder os til andre menneskers følelser og handlinger.

Så brug fortællingerne, giv glæden ved den gode historie videre, og kom i dybden med store og små spørgsmål sammen med dine elever.

Der bliver jævnligt lagt nye fortællinger op på portalen – bl.a. indenfor genrerne kunsteventyr, folkeeventyr, nordiske heltesagn, bibelske fortællinger og aldrig-hørt-før-historier.

Gå ind på portalen, se, læs og lyt via www.fortælletid.dk

Hvis du vil i kontakt med folkene bag Fortælletid, så kan du skrive til dem på mail: kontakt@fortaelletid.dk eller ringe til dem på 26282126